Hlavní obsah

Činohra přichází i do Hudebního divadla v Karlíně

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedii významného anglického dramatika Alana Ayckbourna (1939) Včera Tě zabiju! se chystá uvést Hudební divadlo v Karlíně (HDK), kde se dosud hrály pouze muzikály a operety. Inscenace režisérky Jany Kališové bude mít na pražské scéně premiéru 7. listopadu.

Článek

„Naší doménou zůstanou nadále opereta a muzikály, tohle je tak trochu experiment,“ řekl ředitel divadla Egon Kulhánek.

Uvedením činohry chce divadlo zaplnit volné termíny v pondělí a úterý, kdy mají členové orchestru volno. Kapacita hlediště (921 míst) bude z důvodů dobré slyšitelnosti i viditelnosti při činoherních představeních omezena na 460 míst.

„Netušíme, jak se bude zvuk chovat při plném sále. Zatím doufáme, že to všichni umluví,“ domnívá se režisérka Kališová.

Komedie s detektivní zápletkou

V komedii s detektivní zápletkou hrají významnou roli dveře (v originále se jmenuje Communicating Doors, tedy Spojovací dveře), přičemž jedny z nich fungují i jako stroj času.

Roli obchodníka Reece budou alternovat Václav Vydra a Miroslav Vladyka, obchodního partnera Juliana Marek Vašut nebo Filip Blažek a v roli prostitutky Phoebe se vystřídají Nela Boudová a Mirka Pleštilová.

Reklama

Související témata:

Související články

Electronic Beats poprvé v Divadle Archa

Festival Electronic Beats se letos bude konat poprvé v pražském Divadle Archa. Jeden z největších festivalů elektronického žánru v Praze zde 10. června přivítá...

Výběr článků

Načítám