Hlavní obsah

Úspěšná mise The Spankers

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pražské osmičlenné formace The Spankers, křížící ve své tvorbě prvky ska, reggae a popu, se stávají opravdoví světoběžníci. Po povedených zimních brazilských koncertech si kapela odskočila na tříkoncertní francouzské turné.

Článek

Své umění předvedla v univerzitním Dijonu, normandském přístavu Brest a nakonec i metropoli Paříži. Všude oslovila francouzské posluchače především melodikou profesionálně zvládnutých dechových nástrojů a tanečními rytmy, stejně jako anglickým zpěvem Terezy Krippnerové, která je výrazným vokálním i vizuálním poznávacím znakem souboru.

Že velikonoční koncertní mise byla úspěšná, dokládá nejen vstřícně naladěné publikum, ale také několik dalších slibně se rozvíjejících kontaktů do zahraničí (Německo, Francie).

Je velice potěšitelné, že mladé české hudební skupiny, k jejichž čelným představitelům patří právě The Spankers, mají v zahraničí určitý ohlas a jsou schopny zaujmout i překvapit jak místní fanoušky, tak i promotéry koncertů.

Reklama

Výběr článků

Načítám