Hlavní obsah

Hollywoodský herec Jeff Bridges vydává první hudební album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Jeff Bridges, který proslul rolemi ve filmech Big Lebowski nebo Crazy Heart, se v pokročilém věku vydává na dráhu profesionálního zpěváka. Ještě tento rok vydá první album, píše Entertainment Weekly.

Foto: Profimedia.cz

Jeff Bridges získal 7. března 2010 Oscara za nejlepší herecký výkon, a to ve filmu Crazy Heart.

Článek

Jeff Bridges se už představil jako zpěvák ve filmu - v Crazy Heart totiž hrál upadající country hvězdu, která na stará kolena objíždí hospody a postupně pochopí cenu rodinného života.

Zkušený herec a začínající zpěvák pojal novou kariéru ve velkém stylu, smlouvu na své první album podepsal s elitním labelem Blue Note, který vydává řadu amerických hvězd včetně Norah Jonesové, a také producent T-Bone Burnett je považován za absolutní špičku ve světě blues a country.

Na desce nazvané The album si zazpíval třeba s dcerou Johnnyho Cashe Roseanne a kromě jiného předělal hity Toma Waitse, Bo Ramseyho a Grega Browna.

Bridges hrál v Hollywoodu už od šedesátých let a má za sebou desítky rolí, ale zdaleka ne všechny se povedly. K těm lepším patří filmy Král rybář, Big Lebowski, Svět podle Prota, Crazy Heart a Opravdová kuráž. Za nejúspěšnější jsou považovány jeho spolupráce s bratry Coenovými (Big Lebowski, Opravdová kuráž).

Reklama

Výběr článků

Načítám