Hlavní obsah

Nové knihy - Miloš Urban, Danielle Steelová i Jozef Karika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi právě vycházejícími tituly najdete například nový román Miloše Urbana Boletus arcanus, další romantický příběh Danielle Steelové s názvem Světla Jihu nebo thriller Ve stínu mafie slovenského autora Jozefa Kariky.

Článek

Miloš Urban: Boletus arcanus

Nejnovější román Miloše Urbana si pohrává s klasickou českou vášní - houbařením. Vypráví příběh mladého nakladatelského redaktora Gregora Martyho, který bojoval s podivuhodnou drogou a málem nad ní zvítězil. Získal mládí, krásu a erotické charisma, ale taky mučivou závislost na této vzácné lahůdce a je nucen se rozhodnout, jestli bude ve fatálním vztahu pokračovat, anebo se pokusí o návrat do obyčejného života.

V českých lesích začal růst tajemný hřib Boletus arcanus a tomu, kdo ho najde, vyplní jakékoli přání. Jenom je třeba si předem dobře promyslet, co vlastně chceme, a jestli nakonec není lepší nechat ty nejkrásnější hřiby tam, kde jsou...

Argo, 308 str., váz., 358 Kč

Jozef Karika: Ve stínu mafie

Románový thriller mladého slovenského spisovatele a publicisty Jozefa Kariky situovaný do prostředí současného Slovenska přináší drsný, tragický příběh příslušníků generace, která dospívala na sklonku minulého století. S šokující otevřeností při tom popisuje bezohledné mafiánské praktiky od vybírání výpalného přes natáčení pornografie a obchod s bílým masem až po korupci, která rozežírá státní i samosprávné struktury.

Pravdivě a bez patosu zachycuje vzestupy a pády trojice přátel Michala, Denisy a Vojtěcha, chvíle, kdy se stávají mocnými - nebo naopak bezmocnými.

Knižní klub, překlad Peter Kadlec, 336 str., váz., 259 Kč

Vladimír Sorokin: Vánice

Současný ruský spisovatel Vladimir Sorokin ani ve svém novém románu Vánice nezapře svoji zálibu ve fantazii a nadsázce, v absurdních motivech a vizionářství, vpletených do toku realistického vyprávění.

Venkovský lékař Garin se bezpodmínečně musí dostat do vzdálené vesnice a aplikovat jejím obyvatelům vakcínu proti smrtelné exotické nemoci, „černuše“. Na cestu si najme drobného a tichého mužika Kucku a jeho poněkud podivný dopravní prostředek, tzv. samohyb, poháněný padesátkou maličkých koníků velikosti koroptví. V klasickém příběhu pána a jeho sluhy udělá Kucka všechno pro to, aby s doktorem dojeli....

Pistorius & Olšanská, překlad Libor Dvořák, 168 str., váz., 239 Kč

Adam Foulds: Vířící bludiště

Román Vířící bludiště britského autora Adame Fouldse se pohybuje nejen na pomezí poezie a prózy, ale také historické fikce a čisté lyriky.

Ústřední postavou je anglický básník John Clare, básník anglického venkova a přírody, jemuž se plného ocenění dostalo až ve druhé polovině 20. století. Do jeho skutečného života i do jeho románového příběhu ostře zasáhl Matthew Allen, svého času též provozovatel útulku pro choromyslné, v jehož péči se Clare ocitl. Básník je v románu zachycen uprostřed své životní dráhy v době, kdy jeho krátká sláva už pohasla...

Odeon, překlad Martin Pokorný, 200 str., váz., 249 Kč

Danielle Steelová: Světla Jihu

Americká autorka Danielle Steelová předkládá svým věrným čtenářkám další z osudových ženských příběhů.

Jedenáct let už uběhlo od chvíle, kdy za sebou Alexa Hamiltonová nechala světla amerického Jihu, aby utekla od manželovy zrady a krutosti jeho povýšené charlestonské rodiny. Nyní pracuje jako asistentka okresního návladního a vychovává svou sedmnáctiletou dceru Savannah. Když jí začnou kvůli jednomu případu vyhrožovat, pošle dceru k manželově rodině do Charlestonu, kde Savannah objeví část své rodinné historie. Nová tajemství jsou odhalena, staré rány otevřeny...

Ikar, překlad Renáta Tetřevová, 272 str., váz., 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám