Hlavní obsah

Skupina Lesní zvěř hrála v Mexiku

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská crossoverová skupina Lesní zvěř vystupovala v březnu v Mexiku. Za podpory Velvyslanectví České republiky hrála v Mexico City na festivalu Eurojazz, ve stejném městě v klubu Ruta 61 a na univerzitě a v Cuernavace na festivalu Encuentro de Jazz.

Článek

„Celkem pravidelně hráváme v Litvě, Německu, Maďarsku, Srbsku nebo Polsku, ovšem v zámoří jsme byli poprvé,“ řekl Právu klávesista Jiří Hradil.

„Na Eurojazzu koncertovala z každé země Evropské unie jedna kapela, a za Čechy si vybrali nás. My si k tomu domluvili ještě další tři koncerty. Naše hudba není vyloženě jazzová, ale v Mexiku to nebyl problém. Jazzové akce ve světě totiž mají mnohem otevřenější dramaturgii než u nás. My hrajeme fúzi, ve které jsou mnohé vlivy včetně jazzu a slovanských atmosfér.“

Mexické diváky vystoupení Lesní zvěře nadchlo. Kapela s sebou vezla devadesát cédéček na prodej a během Eurojazzu jich mohla prodat i pětkrát tolik, takový zájem o její muziku byl.

„V Mexiku mají svou tradiční hudbu, ale neexistuje tam alternativní scéna. Mladí lidé se přesto snaží z tradiční hudby trochu vymanit, a to, co jsme jim nabídli, je nadchlo. Musím však říct, že výtečně reagovali i starší a staří lidé. Bylo to příjemné,“ dodává Hradil.

Lesní zvěř by se ráda do Mexika vrátila. Tamní pořadatelé o ní projevili zájem, ovšem kapela musí vyřešit potíže s nákladným cestováním. V létě se nicméně objeví na několika letních českých festivalech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám