Hlavní obsah

Na Colours bude i zpěvák Sex Pistols

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festival Colours of Ostrava (14. až 17. července) přijede Johnny Rotten, ex-zpěvák legendárních Sex Pistols, se svou novou sestavou Public Image Ltd.

Článek

„Formace vznikla v roce 1978 po rozpadu Sex Pistols a nabídla zvuk zcela vzdálený punkovým výkřikům: více experimentální, založený na pomalejších temných basových rytmech, spojující avantgardní rock, dub, reggae i noise,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu.

Původně kapelu tvořil basák Jah Wobble a kytarista Keith Leven. Wobble ji ale opustil a v devadesátých letech se úplně rozpadli.

Nově Rottena doprovodí bubeník Bruce Smith (Björk), multiinstrumentalista Lu Edmonds (Les Triaboliques) a basista a klávesák Scott Firth (Elvis Costello, Steve Winwood).

Colours of Ostrava mimo jiné uvítají kapely Grinderman, The Horrors, Apollo 440, The Herbaliser, Blackfield, Fanfare Ciocarlia, Boban i Marko Marković Orkestar, N.O.H.A., Dubioza Kolektiv (Bosna a Hercegovina), Bomba Estéreo, La Shica nebo brazilskou zpěvačku Luísu Maitaovou.

Poprvé v historii tam vystoupí také největší a nejdražší žijící world music hvězda, africký zpěvák a producent Youssou N´Dour.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro, v e-shopu na www.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám