Hlavní obsah

Kevin Spacey se spojil s režisérem filmu o Facebooku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Kevin Spacey bude hrát v seriálu House of Cards, který vznikne v režii Davida Finchera. Ten má za sebou úspěšný rok s oscarovým hitem The Social Network.

Článek

Žádná z velkých amerických televizí se zatím nepřiznala k tomuto evidentně velkorozpočtovému projektu, který vzbuzuje na internetu vášnivé diskuze mezi fanoušky. Spacey prý má také produkovat.

House of Cards byl původně ryze britský příběh autora Michaela Dobbse. Sledoval akce a intriky politika, který chtěl s odchodem Margaret Thatcherové proniknout na premiérské křeslo. V roce 1990 předlohu natočili Britové a série pak získala i dvě ceny BAFTA.

Nová verze bude určitě přemístěna do Ameriky, taková už je běžná praxe s úspěšnými anglickými seriály (viz legendární Kancl). Zámořští producenti je kvůli nalákání průměrného amerického diváka vždy zcela překopou a přiblíží svým poměrům.

Jméno Kevin Spacey nicméně funguje jako příslib, že by to nemuselo dopadnout špatně. Tento kritikou velmi respektovaný herec si většinou nevybírá jalové projekty a má za sebou prokazatelné úspěchy jako L.A. Přísně tajné, Obvyklí podezřelí, Svět podle Prota, Ostrovní zprávy a Americká krása. V poslední době byl k vidění ve filmech Moon a Cvokař.

Reklama

Výběr článků

Načítám