Hlavní obsah

Český lev dospěl

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po řadě let, kdy galavečer předávání výročních cen České filmové a televizní akademie připomínal víc libovolnou televizní estrádu než slavnostní bilanci uplynulého filmového roku, Český lev konečně našel tvář, která mu sluší: celý se týkal českého filmu, filmařů i samotné výroční ceny – a nebyl nudný.

Článek

České lvy dostávali jejich laureáti z rukou těch minulých, vtipný a všestranný moderátor Jan Budař prezentoval předávající i oceněné, nikoliv sám sebe, dokonce zapojil do „hry“ i publikum a skupina The Pastels pódium roztančila, ale nerušila.

Rozšíření nominací zvýšilo napětí

Jednotlivé kategorie uváděly písničky z českých filmů namísto někdejších zbytečných vstupů umělců, jejichž výkony mohly být i kvalitní, ale s filmem nesouvisely. Rozšíření počtu nominací ze tří na pět, jehož cílem bylo zvýšit napětí, asi ocenili především ti, kdo loňskou tvorbu dobře znají a měli své favority, ale neměla jsem pocit, že by to méně zasvěcené průběh večera nepřiměřeně zdržovalo.

Něco sice nevyšlo tak vtipně, jak asi autoři zamýšleli (telefonát s Audrey Tatouovou), ale byly to spíš drobné vady na kráse dobře postaveného večera. A trapnost, která ho v předchozích letech často provázela, zůstala zavřená v šuplících osmnáctiletého a konečně dospělého Českého lva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám