Hlavní obsah

Werich měl hrát s Connerym v Jamesi Bondovi, roli padoucha mu vzala dobrácká tvář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Překvapivé objevy z fonotéky velkého komika, satirika a písničkáře Jana Wericha připravilo v těchto dnech vydavatelství Supraphon na kompaktní desce příznačně nazvané Poklady z archivu. Na ní se mimo jiné dozvíme, že Werich měl hrát se Seanem Connerym v Jamesi Bondovi. Roli padoucha mu však vzala jeho příliš dobrácká tvář.

Článek

Řada z nahrávek je na kompaktu z anonymních, nedatovaných zdrojů, některé jsou naopak přesně označeny. Jako celek však upozorňují na podivuhodnou a nadprůměrnou osobnost, jakou Werich byl. Začátkem února uplynulo od jeho narození už 106 let.

Archivní nahrávky Osvobozeného divadla i záznamy sólových vystoupení Jana Wericha jsou desítky let úspěšnou trvalkou v nabídce Supraphonu. Fimfárum, Osudy dobrého vojáka Švejka i osobní vzpomínky velkého herce na italské prázdniny či pobyt v Americe v nahrávce Táto, povídej patří do zlatého fondu tohoto vydavatelství.

Velký zájem vyvolalo vydání CD Jan Werich neznámý a loni znovu nalezené archivní záznamy, které vyšly pod názvem Delikatesy. Producentka Naďa Dvorská se nyní ve spolupráci s Ondřejem Suchým a Jindřichem Kučerou opět ponořila do pátrání a výsledkem jsou Poklady z archivu.

Na titulní straně přiloženého bookletu je použita fotografie Jana Wericha z chystaného filmu o Jamesi Bondovi Žiješ jenom dvakrát. Werich v něm měl tehdy hrát padoucha po boku Seana Conneryho. Pro příliš dobrácký výraz obličeje však nakonec z jeho obsazení sešlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám