Hlavní obsah

Camouflage míří do Prahy

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá skupina Camouflage hrající ve stylu new age se po několika letech chystá koncertovat v Česku. 19. března zahrají v pražském KC Vltavská, jako předkapelu si pozvali slovenskou elektropopovou formaci Tanx.

Článek

Trojici z Bietigeimu Camouflage tvoří muzikanti Marcus Meyn, Heiko Maile a Oliver Kreyssig, kteří se dali dohromady v roce 1983, původně ještě jako Licenced Technology. Ke změně názvu na Camouflage došlo o rok později na základě stejnojmenného hitu tehdejší věhlasné japonské synth kapely Yellow Magic Orchestra.

Poprvé v Česku roku 2007

Camouflage se v Česku poprvé představili v roce 2007, kdy v Litvínově představili svou tehdy poslední řadovou desku Relocated z roku 2006. O rok později sem zamířili znovu, aby si zahráli na letním Sázavafestu, kde se před jejich pódiem sešlo více než 10 tisíc lidí. V Praze kapela ještě nikdy nehrála.

Camouflage se rozhodli do České republiky vrátit a přijít s úplně novým koncertním programem, který bude kromě hitů jako The Great Commandment nebo Love Is a Shield zahrnovat i zbrusu nové skladby, které zatím nikdo neslyšel. Koncert bude jiný i složením skupiny Camouflage, tentokrát s nimi na pódiu vystoupí i bubeník a kytarista.

Na podzim 2007 skupina vydala 2CD Archive#1, které obsahovalo remixy, ale i zatím nezveřejněné skladby. V roce 2009 vypustili své první živé DVD z koncertu v Drážďanech, tato kompilace obsahuje i videoklipy a bonusy. Ve stejném roce přišli také s reedicí alba Spice Crackers z roku 1995.

Koncert Camouflage organizuje Sázavafest. Vstupenky jsou v předprodeji sítě Ticketpro za 690 korun poplatky, na místě jejich cena stoupne o stokorunu. Vstupenky platí i na následnou After party, od 23 hodin bude vstup na After party za 150 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám