Hlavní obsah

Jacksonův doktor doléčil. Je bez licence a hrozí mu čtyři roky vězení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékař Conrad Murray přišel o licenci a navíc mu znovu hrozí čtyři roky za mřížemi kvůli neúmyslnému zabití krále popu. Soudce Michael Pastor nyní nařídil hlavní líčení v kauze Jacksonovy smrti.

Foto: Profimedia.cz

Conrad Murray

Článek

Žalobce tvrdí, že Murray podal Jacksonovi smrtící dávku propofolu smíchaného s jinými sedativy a neposkytl mu správnou péči. Murray to už několikrát odmítl.

Bez ohledu na to, jak dopadne hlavní líčení, kariéra doktora Murraye je v troskách. Soudce už schválil požadavek kalifornské lékařské komory, aby mu byla odebrána licence k výkonu povolání v tomto státě.

Detektiv Martinez, který vyslýchal Murraye, uvedl u soudu, že Jackson na doktora naléhal, aby mu dal propofol, protože bez léků by musel odvolat sérii koncertů v Londýně. Murray mu prý dal menší množství léků, pak odešel do koupelny asi na dvě minuty, a když se vrátil, Jackson měl být mrtvý. Pak se jej pokoušel sám resuscitovat, ale záchranku velmi dlouho nevolal.

Žalobci upozornili na podezřelý fakt, který vyplývá ze záznamů telefonických hovorů. Doktor prý volal na různá jiná čísla a až za hodinu byla zavolána ambulance.

Propofol prý zpěvákovi podával šestkrát týdně po dva měsíce a snažil se ho od něj odradit, protože měl obavy, že bude závislý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám