Hlavní obsah

Comeback Saxany po čtyřiceti letech, premiéra má být v září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctého září se má do českých kin vrátit Saxana, pohádková postava, která je stará již čtyřicet let. Dodnes oblíbená komedie Dívka na koštěti totiž pochází z roku 1971.

Článek

Jeden z největších klasiků filmové pohádky Václav Vorlíček začal se Saxanou už v roce 2007, ale natáčení se neustále přerušovalo a protahovalo až do roku 2011.

Vorlíček režíroval také původní Saxanu z roku 1971, kterou televize rády reprízují dodnes. Na serveru Československé filmové databáze dosáhla úctyhodného průměrného hodnocení 82 procent.

"Nový český film pro celou rodinu plynule kombinuje hrané scény a skutečné herce s animovanými 3D pohádkovými postavičkami a jejich prostředím a propojuje pohádkový svět s reálným. Ve filmu se objeví hlavní protagonisté z prvního dílu – Petra Černocká a Jan Hrušínský. Na plátně se dále objeví například Petr Nárožný, Jiřina Bohdalová, Naďa Konvalinková, Jiří Lábus, Jiří Somr a  Markéta Hrubešová. Hlavní hrdinkou tu pak bude malá Saxanka, kterou hraje Helenka Nováčková, pro kterou to byla první herecká zkušenost," uvedla Martina Vazačová z firmy SPI.

Saxana je v druhém díle vdaná za Honzu Bláhu (Jan Hrušínský) a má dceru Saxanku (Helenka Nováčková). Bydlí v rodinné vile společně se strýcem  Evženem (Petr Nárožný) a ztřeštěnou tetou Irmou (Jiřina Bohdalová), kteří o minulosti Saxany nic netuší. Prozradí jí neopatrnost a vzpomínky ukryté na půdě. Malá Saxanka pak prostřednictvím kouzelné knížky pronikne do školy čarodějnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám