Hlavní obsah

Režisér Jiráský začíná točit drama Poupata

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V exteriérech v Praze, Novém Sedle nebo v obci Klobouky začíná ve středu natáčet scenárista a režisér Zdeněk Jiráský svůj celovečerní hraný debut, sociální drama Poupata.

Foto: archív, Právo

Vladimír Javorský si má zahrát v Poupatech Jardu.

Článek

V hlavních rolích se představí Vladimír Javorský, Josef Láska, Kateřina Jandáčková, Aneta Krejčíková či Dana Syslová. Za scénář získal Jiráský hlavní cenu v soutěži Nadace RWE a Barrandov Studio v roce 2008. Příběh, vznikající v koprodukci s Českou televizí, vypráví o postupném rozkladu rodiny žijící na malém městě.

„Filmová pravda Poupat stojí na syrové atmosféře, absenci stylizace a poetizace. Vychází ze znalosti reálného prostředí, věrohodnosti ruční kamery, která bude permanentně nablízku herecké akci,“ prozrazuje režisér Zdeněk Jiráský, který se scenáristicky podílel na seriálu Letiště a natočil již dokumenty jako Mizející Praha nebo Asák.

Natáčení by mělo pokračovat do 25. února – za kameru se postaví zkušený profesionál Vladimír Smutný (Kuky se vrací, Tmavomodrý svět nebo Lea).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám