Hlavní obsah

Zima plná reggae v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během následujících týdnů dorazí do Prahy z Karibiku několik kapel, které znějí jako ideální lék na pochmurné zimní nálady. Už 25. ledna je tu Lutan Fyah, 17. února vynikající zpěvačka Queen Omega zvaná "ganja baby" a 2. března Rootz Underground. Akce jsou o to zajímavější, že se jedná o první koncerty skupin v Česku.

Článek

Lutan Fyah z Jamajky patří k mladší generaci reggae, původně byl profesionálním sportovcem a až v roce 1999 se začal vážněji zabývat pěveckou kariérou. Své první pokusy natočil ve studiu známého Buju Bantona.

V roce 2004 debutoval s Dem No Know Demself a následovaly tituly jako Phantom War a Healthy Lifestyle nebo Africa. Své singly vydává na Jamajce, v USA i ve Velké Británii.

Ganja Baby

K mladším patří také zpěvačka Queen Omega. Pochází z Trinidadu, kde dostala přezdívku "ganja baby", a stejně jako o Lutan Fyahovi se i o ní dá říci, že se drží spíše roots zvuku než dnes módního dancehallu a hip-hopu.

Ambiciózními rodiči byla odmalička vedena ke zpěvu a k účasti v různých soutěžích, kde se pomalu vypracovala. Matka ji seznamovala také se zásadními jazzovými a soulovými deskami. Nejvíce se dnes věnuje reggae, ale k soulu má celkem blízko.

Profesionálně vystupuje od roku 2000. O rok později vydala debutovou desku Queen Omega v Londýně. Následovalo druhé album Pure Love, v roce 2004 Away From Babylon a pak nejnovější Destiny. Zazpívala si také s u nás velmi známým Gentlemanem.

Na sklonku zimy, 2. března, přijede ještě jamajská kapela Rootz Underground, která byla nominována na Grammy za nejlepší reggae album roku 2009.

Vstupenky na všechny koncerty jsou v prodeji v pokladně Lucerna Music Baru nebo v síti Ticketstream.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám