Hlavní obsah

Nové knihy - Jan Werich, Colin Falconer i Jan Guillou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z aktuální knižní produkce nepřehlédněte sbírku pohádek a bajek Jana Wericha Deoduši, milovníky napětí osloví román Zmizelí od Colina Falconera. Dále například vychází druhý díl křižácké trilogie Jana Guilloua s názvem Templář.

Článek

Jan Werich: Deoduši

Deoduši. Pod tímto tajuplným názvem se skrývají pohádkové prózy a bajky z autorova posledního tvůrčího období. Jan Werich je psal po úspěchu dodnes milovaného Fimfára, ale tentokrát nebyly příběhy určené přímo malým dětem.

Sbírka pochází převážně z let 1959 - 1973, z časů pro Wericha po mnoha stránkách složitých. Autor doslovu je výstižně nazývá báchorkami bolestnými. Ve světě pohádek však stále vítězí dobro nad zlem, láska nad nenávistí, vstřícnost nad arogancí, statečnost nad zbabělostí. Werich říkával, že pohádky jsou jako řetěz, obepínají svět a spojují lidi odevšad.

Albatros, 168 str., váz., 299 Kč

Joyce Carol Oatesová: Lístek do ráje

Americká autorka Joyce Carol Oatesová předkládá čtenářům nový román: podmanivý, temný a zároveň romantický příběh z Ameriky konce dvacátého století, kde se láska a erotika mísí s tragickým násilím.

Poté, co je objeveno tělo zavražděné mladé matky Zoe Krullerové, zaměří se spartská policie na dva hlavní podezřelé: Delraye Krullera, bývalého manžela, a Eddyho Diehla, Zoeina dlouholetého milence. Vzájemnému kouzlu propadají také děti obou obviněných, Krullerův syn Aron a Diehlova dcera Krista, oba skálopevně přesvědčeni, že vraždu spáchal otec toho druhého.

Mladá fronta, překlad Jana Chartier, Petra Potůčková, 464 str., váz., 399 Kč

Colin Falconer: Zmizelí

Další román Colina Falconera, kterého znají čeští čtenáři především jako autora napínavých historických románů, se odehrává v současné Argentině.

Na počátku příběhu nás děj zavede do Bueonos Aires ovládaného strachem. Dlouholetý vůdce země Juan Perón zemřel a po jeho smrti se moci v zemi chopila vojenská junta. Nepohodlní a ti, kteří se pouze ocitli v nesprávné chvíli na nesprávném místě, mizejí beze stopy. Je jich přes třicet tisíc. Patří k nim i krásná Rosa, mladá matka dvojčat holčiček, které čeká odloučení a každou jiný osud.

BB art, překlad Petra Andělová, 368 str., váz., 249 Kč

Jan Guillou: Templář

Druhý díl velkolepé křižácké trilogie švédského autora Jana Guilloua nás zavede do Gazy roku 1177, kdy se stal zázrak, o kterém se ještě dlouho mezi následovníky proroka Mohammeda mělo hovořit. Saladin, muž, který přísahal, že osvobodí Jeruzalém od franckých okupantů, má právě zemřít v rukou lupičů, když přijde záchrana z nečekaného místa: objeví se Arn de Gothia, obávaný a čestný templář.

Doma v Západním Götlandu si zatím Arnova láska z mládí Cecília odpykává své dvacetileté pokání za jejich hříšnou tělesnou lásku v gudhemském klášteře. V jeho zdech porodila Arnovo dítě, chlapce, který později vyrůstá u Arnova strýce...

Argo, překlad Jana Svatošová, 380 str., váz., 398 Kč

Eric Rogers, James Lloyd, Scott Morse: Futurama: Dobrodružství

Eskapády nejoblíbenější doručovací společnosti známé z kresleného seriálu Matta Groeninga Futurama vycházejí již potřetí v komiksové podobě. Všichni hrdinové přicházejí v pěti epizodách, které nenechají váš mozek ani bránice zahálet.

Jste fanoušky slavné trilogie X-Men? Pak se jistě rádi seznámíte s Benderinem a Profesorem F. Myslíte si, že Vánoce jsou svátky klidu a pohody? Chyba! Na Nový New York se chystá Robosanta Claus spolčený s Roboďáblem, kterým (jak jinak) pomáhá náš milý a touhou po alkoholu posedlý Bender. Zdá se vám Silvestr nudný? Pořiďte si profesorův Cokdybytor a mrkněte, jak se stal Zoidberg prezidentem Zeměkoule....

Jota, překlad Věra Petrášová, 144 str., váz., 258 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám