Hlavní obsah

V Seattlu bude výstava o Nirvaně

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle, USA

Na jaře bude v americkém Seattlu otevřena výstava o skupině Nirvana. Bude se jmenovat Taking Punk To The Masses a jejím návštěvníkům budou představeny předměty, které jsou nějakým způsobem spjaté s kariérou slavné grungeové formace.

Foto: Profimedia.cz

Kurt Cobain

Článek

„Jsem opravdu nadšen z toho, že se tahle výstava uskuteční,“ tvrdí baskytarista Nirvany Krist Novoselic, který se na přípravě akce podílí. „Je skvělé, že vznikne kolekce, která doloží náš vklad hudbě a kultuře vůbec.“

V době otevření výstavy bude vydána i nová kniha o kapele nazvaná Taking Punk To The Masses: From Nowhere To Nevermind. Obsahovat bude známé a především dosud nepublikované materiály a fotografie kapely. Nirvana byla skupina pocházející z Aberdeenu ve státu Washington. Existovala v letech 1987 až 1994 a její nejznámější sestavu tvořili zpěvák a kytarista Kurt Cobain, baskytarista Krist Novoselic a bubeník Dave Grohl. Během své kariéry vydala tři studiová alba – Bleach (1989), Nevermind (1991) a In Utero (1993), stejně tak koncertní akustické album MTV Unplugged (1994).

Kariéra světově oblíbené formace skončila sebevraždou Kurta Cobaina. Jeho tělo bylo nalezeno v dubnu 1994 v jeho domě v Seattlu. Dave Grohl momentálně vede skupinu Foo Fighters, která je v hudebním světě považována za nositelku odkazu Nirvany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám