Hlavní obsah

Indické filmy jsou barvité a někdy poněkud šílené, stejně jako Indie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník Festivalu bollywoodského filmu dá pražským návštěvníkům možnost nahlédnout do nádherné i kruté Indie, země, která na Evropany často působí jako jeden velký chaos. Z indického filmu se během posledních let stal světový fenomén a nejde jen o oscarový úspěch filmu Milionář z chatrče.

Foto: Profimedia.cz

Bollywoodská tanečnice

Článek

V Bollywoodu se dnes podle indických údajů točí více filmů než v Hollywoodu. Mnoho z nich částečně vzniká také v Evropě a v USA a jejich rozpočty se blíží těm americkým. Indie však není jen typický Bollywood, chrlící akční trháky s hudebními čísly a pohádkovými kostýmy, vznikají tam i kvalitní náročnější filmy.

"Ve dnech 11. až 16. října budou diváci v pražském kině Světozor moci zhlédnout kromě bollywoodských filmů také krátké dokumentární filmy nezkresleně popisující životy běžných lidí v Indii. Tyto filmy zároveň soutěží o Cenu diváků pro nejlepší krátký film," sdělil mluvčí festivalu Jan Těšitel.

Slavnostní zahájení festivalu proběhne v pondělí ve 20:15, ale promítání začne již od 17:15 ve Velkém sále kina Světozor. Určitě bude z čeho vybírat a každý si najde ten svůj šálek „masaly“.

Více najdete na www.bollywood.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám