Hlavní obsah

Nová CD - Joe Cocker, Soundgarden i Iva Frühlingová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je znát, že se někde v dáli blýskají Vánoce, hudební labely se snaží. Tento týden vychází například nové deska Joea Cockera Hard Knocks, obnovení Soundgarden přicházejí s retrospektivou Telephantasm, podobně jako Iva Frühlingová, ta její se jmenuje Retrospektive.

Článek

Joe Cocker: Hard Knocks

Majitel nezaměnitelného hlasu Joe Cocker je již více než čtyřicet let jednou ze zásadních postav hudebního průmyslu, doposud vydal jedenadvacet studiových a čtyři živá alba.

Po třech letech přichází jeho nové studiové album Hard Knocks. Z názvu se sice může zdát, že album bude plné drsných témat a nálad, Cockerovi fanoušci se přesto nemusí obávat, že by se jeho hudba ubírala do příliš ponurých končin, právě naopak. Hard Knocks je mnohem popovější než všechny ostatní nahrávky z posledních let, zejména ve srovnání s jeho předešlým albem.

Živě v Česku nové album Joe Cocker představí na dvou koncertech 7. října 2010 v brněnské hale Rondo a 18. listopadu 2010 v pražské O2 Aréně.

Sony Music

Killing Joke: Absolute Dissent

Kapela Killing Joke již déle než čtvrt století působí na rockové scéně. Nyní se původní sestava (Jaz Coleman, Paul Ferguson, Martin "Youth" Glover, a Kevin "Geordie" Walker) po osmadvaceti letech vrátila do studia, aby natočili již třinácté album.

Album se původně mělo jmenovat Feast of Fools, ale nakonec byla jako titulní vybrána skladba Absolute Dissent, která je zároveň první songou alba. Dvanáct nových písní zmixoval Clive Goddard a produkovala celá kapela. Z několika edic, v kterých deska vyjde, bychom vás upozornili na dvoudiskovou de luxe nazvanou Absolute Respect, kde najdete coververze nahrané kapelami Metallica, Amen, The Mad Capsule Markets, Fear Factory, Foo Fighters a dalšími.

Universal Music

Soundgarden: Telephantasm

Když kapela Soundgarden letos ohlásila návrat, jistě potěšila nejednoho hudbymilovného nadšence. Prvním počinem reunionu je vydání retrospektivního alba Telephantasm, na které zařadili songy, ze všech svých alb. Nechybí ani několik bonusů, jako například nová skladba Black Rain, ke které byl natočen animovaný klip.

Dodejme ještě, že skupina Soundgarden vznikla v roce 1984 a rozpadla se 1997. Patřili mezi průkopníky stylu grunge. Za svoji kariéru vydali pět alb.

Universal Music

Iva Frühlingová: Retrospektive

Zpěvačka Iva Frühlingová vydává výběrovou desku Retrospektive, na kterou zařadila písničky ze všech tří studiových alb (Litvinov, Baby Doll, Strip Twist), navíc je doplnila o zajímavé rarity. Předělávka Non, je ne regrette rien v produkci Romana Holého vznikla k životopisnému filmu o Edith Piaf, na desce nechybí ani populární duet s Mirem Žbirkou. U příležitosti vydání Retrospektive dokonce vznikla i nová píseň Entrange Entrangere.

Iva se zčistajasna zjevila v roce 2004. Několik let předtím strávila ve Francii, kde také natočila a vydala album Litvinov. Do Čech ho přijela představit bez výraznější ambice, přesto se dočkala nečekaného úspěchu, který si dokázala udržet dodnes.

EMI

Joe Satriani: Black Swans and Wormhole Wizards

Fenomenální americký kytarista italského původu Joe Satriani zahraje 3. listopadu v pražské Tesla Arene. Na koncertě jistě uslyšíte i songy z nové desky Black Swans and Wormhole Wizards.

Od jeho posledního studiového alba Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock uběhly již dva roky, během kterých měl Joe dost času na to, připravit novou várku kvalitního materiálu na album nové. To je v pořadí již čtrnácté. Prvním singlem z alba se stala skladba Light Years Away.

Sony Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám