Hlavní obsah

Ve Vroutku Stereo MCs, Transglobal Underground a spousta reggae z Jamajky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Rock for Churchill ve Vroutku u Podbořan je pár posledních let zárukou vynikajícího programu, který se na rozdíl od většiny vyhýbá banálnímu českému popu. Letošními headlinery jsou jamajské legendy Max Romeo a Doreen Shaffer, Transglobal Underground a Stereo MCs.

Článek

Jamajčan Max Romeo patří už bezmála čtyři desetiletí mezi špičky v oboru reggae. K jeho hitům patří mimo jiné I Chase the Devil, který si vypůjčila slavná londýnská skupina Prodigy (zremixováno jako Out of Space).

Charizmatický prošedivělý dredař Max Romeo už v Česku vystupoval a návštěvníci koncertu by vám potvrdili, že měl fantastickou atmosféru.

Pohladit po duši přijede i Doreen Shaffer s romanticky laděným reggae a ska. Její písničky jsou vzpomínkou na jamajský zvuk 60./70. let. Kdysi vystupovala s The Skatalites, se kterými byla roku 1995 nominována na Grammy za reggae album roku. Teď jezdí s kapelou The Moon Invaders a hraje směs vlastních věcí a klasik od The Skatalites.

Českým posluchačům velmi dobře známí Transglobal Underground se k nám vracejí pravidelně. Základ kapely byl položen na začátku devadesátých let a od té doby jí prošlo mnoho talentovaných hudebníků, například známá zpěvačka Natacha Atlas, která se později vydala na sólo dráhu. Jejich elektronická world music absorbuje obrovské množství vlivů.

Britské Stereo MCs také není třeba dlouze představovat, patří k nejstarším a nejznámějším zástupcům taneční hudby.

Vstupenky na dvoudenní festival (27. a 28. srpna) jsou v předprodeji za 490 korun. Více informací na www.rfch.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám