Hlavní obsah

Pražský kinobus vykazuje rekordní návštěvnost

Právo, Novinky, kaz, bha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Měsíc od zahájení jízdy speciálně upraveného autobusu Prahou navštívilo promítání pod širým nebem už 9500 diváků. Největší zájem zatím byl o film 3 sezóny v pekle.

Článek

Kinobus nyní začíná s nabídkou druhé poloviny svého programu. Diváci tak mohou 29. července v Uhříněvsi zhlédnout film Kawasakiho růže, 30. 7.–2. 8. v Kunraticích postupně filmy Protektor, Muži v říji, Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Součástí promítacích večerů je sbírková akce Pomozte dětem.

"Minulé ročníky svou účastí potvrdily, že o naše pojízdné kino je mezi místními zájem. Věříme, že i letos zopakujeme podobný úspěch," uvedl Petr Malík z Dopravního podniku Praha. V předchozích dvou letech kinobus přilákal asi 16 tisíc návštěvníků.

V kinobusu promítačky i lavičky

Kinobus vznikl z klasického linkového autobusu. Jsou v něm promítačky i lavičky pro diváky. Filmy jsou promítány na nafukovací projekční plochu o velikosti 8x4 metry.

Projekce jsou pro všechny diváky zdarma a začínají po setmění mezi 20.30 a 21.45. Diváci se mohou občerstvit ve stáncích s jídlem a pitím, v případě chladného počasí si mohou vypůjčit deku. Přesný rozpis promítacího plánu a více informací lze nalézt na www.kinobus.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám