Hlavní obsah

Goran Bregovič zahraje zdarma na plovoucím pódiu u Karlova mostu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ročník festivalu Sen letní noci (27. července v 19.30) slibuje Praze koncert Gorana Bregoviče na Vltavě. Show bude možné sledovat z lodiček na řece, z mostu Legií nebo z Karlova mostu. Díky sponzoringu se nevybírá vstupné.

Článek

"Jedinečnost 1. ročníku festivalu Praha – Sen letní noci spočívá v umístění pódia pro účinkující v srdci zlaté Prahy na pontonu přímo na řece Vltavě, mezi Karlovým mostem a mostem Legií. Hlediště tvoří Smetanovo nábřeží, Střelecký ostrov, most Legií, Kampa park, Karlův most, lodě a lodičky, okna a balkony v okolí," uvedli pořadatelé.

Návštěvníkům doporučují včasnou rezervaci lodiček. V okolí koncertu se nachází několik půjčoven, které jsou pořadatelem o akci informovány a budou poskytovat šlapadla a pramičky návštěvníkům koncertu. Jejich pracovní doba bude přizpůsobena době trvání koncertu do 22.00 hod. Účast malých bezmotorových plavidel není nutno oznamovat.

Goran Bregović je slavný muzikant srbsko-chorvatského původu, který smíchal jihoslovanský a romský folklór s rockem i elektronikou. V Praze už vystupoval několikrát.

Bregovič v mládí původně obdivoval klasický hard-rock, ale většina lidí v Evropě ho zná díky vynikající filmové hudbě. Složil soundtracky ke Kusturicovým snímkům, které mají kultovní postavení (např. Underground a Arizona Dream).

Reklama

Výběr článků

Načítám