Hlavní obsah

Tindersticks: Zůstaneme sami sebou

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V divadle Archa vystoupí ve čtvrtek večer britská skupina Tindersticks, přední představitelé komorního nezávislého písničkářského rocku. "Tentokrát vystoupíme v šesti," uvedl před koncertem hráč na klávesy David Boulter.

Článek

"Po turné se smyčci, které bylo velmi náročné, protož jsme hráli pokaždé s jiným orchestrem, jsme si chtěli víc zahrát jako kapela, užít si spolupráci," dodal.

Zaznít by měly jak známé písně, tak skladby z letošní desky Waiting For The Moon, která se nese v podobném duchu, jako předchozí tituly. "Myslím si, že by pro nás bylo obtížné měnit styl," uvedl Boulter, "protože hudba, kterou hrajeme, je ta, kterou všichni dělat chceme. Domnívám se, že je natolik svá, že se nepotřebuje měnit a myslím si, že by naše fanoušky otrávilo, kdybychom přestali být sami sebou. Nesoutěžíme o úspěch v hitparádách."

Boulter také popsal, jak se rodilo nové album: "Začali jsme tím, že jsme společně nahrávali demosnímky, rychle jsme vytvořili hodně skladeb, ale pak nám dost dlouho trvalo než jsme je dokončili."

Skupina nehledala pro album žádné zvláštní téma: "Inspirovalo nás především to, že všichni hrajeme spolu, i když nás přirozeně ovlivňuje úplně všechno, i tak jak se cítíte, když ráno vstáváte, může být inspirací."

Odlišná je podle Boultera práce pro film: "Vytvořili jsme hudbu ke dvěma filmům francouzské režisérky Claire Denis (Trouble Every Day a Nenette et boni - pozn. red.). Způsob práce byl odlišný, protože reagujete na obrazy a na příběh ve filmu a používáte imaginace. Polovinou času trávíte tím, že vyhazujete, co jste napsali. Jde také o to, jak skloubit hudbu s hlasy herců a dalšími zvuky."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám