Hlavní obsah

Některé kluby v centru Prahy jsou zdraví nebezpečné

Právo, Kateřina Severová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Chybějící únikové východy či špatné přístupové cesty, i tak vypadají některé kluby a restaurace v centru metropole. Katastrofální bezpečnostní opatření mohou jejich návštěvníky stát v případě požáru dokonce život.

Foto: Profimedia.cz

Radnice Prahy 1 sleduje v klubech v centru Prahy rušení nočního klidu i dodržování bezpečnostních opatření. - ilustrační foto

Článek

„Byl jsem doslova šokován, když jsem na vlastní oči viděl, jak například sklepy podniku zaplněné dvěma sty lidmi mají jediný přístup po úzkém strmém schodišti,“ uvedl starosta Prahy 1 Filip Dvořák (ODS). Podle jeho slov je to případ klubu Popocafepetl v Michalské ulici. Kontroly provedla první městská část společně s hasiči, policií a celní správou v osmnácti takových provozovnách.

Důvodem byly časté stížnosti místních obyvatel, kterým podniky znepříjemňují život. Jen v první městské části jich je 1710.

„Stížnosti jsou hlavně kvůli nadměrnému hluku, který narušuje noční klid, nepořádku kolem podniků, nedodržování provozní doby nebo užívání prostoru v rozporu s kolaudovaným stavem,“ upřesnil Dvořák s tím, že radnice vytvořila seznam podniků, které průběžně kontroluje. Ten je podle Dvořáka dostupný také na stránkách Prahy 1.

Při kontrolách vyšlo najevo, že kromě chybějících únikových východů jsou v klubech a restauracích i další závady. Objevily se třeba nepovolené automaty, nekolkované nápoje i lidé se zákazem pobytu.

Radnice první městské části rozdala pokuty celkem za 27 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám