Hlavní obsah

Tenorista José Cura otevře festival v Českém Krumlově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český krumlov

Argentinský tenorista José Cura italským operním repertoárem otevře českokrumlovský hudební festival v pátek 16. července v Pivovarské zahradě, pak si zde dá i repete 18. července.

Foto: Profimedia.cz

José Cura

Článek

Josého Curu, který v Českém Krumlově vystoupí společně s korejskou sopranistkou Kim In-hje, doprovodí Symfonický orchestr Českého rozhlasu řízený Mariem de Rosem.

Během festivalu se v šesti různých prostředích uskuteční celkem třiadvacet koncertů a představení. "Čeká nás sedm externích koncertů, což může být vzhledem k počasí trochu detektivka," podotkl ředitel festivalu Jaromír Boháč.

James Morrison zahraje 24. července

Jiným žánrovým zpestřením festivalu bude návrat jazzového multiinstrumentalisty Jamese Morrisona, který se s programem složeným z jazzových standardů představí v Pivovarské zahradě 24. července.

Festival nabídne koncerty řady známých houslistů. Virtuos Gidon Kremer, žák Davida Oistracha, vystoupí 31. července společně se svým komorním orchestrem Kremeratou Baltica.

Pavel Šporcl 14. srpna

Pavel Šporcl představí 14. srpna svůj projekt Gipsy Way a na závěrečném koncertu 21. srpna předvede své umění izraelský houslista Vadim Gluzman, který zahraje Čajkovského Houslový koncert D dur.

Na otáčivém hledišti českokrumlovského divadla bude součástí festivalu uvedení Mozartovy opery Don Giovanni v režii Jiřího Menzela.

Více informací zájemci naleznou na adrese www.festivalkrumlov.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám