Hlavní obsah

Sepultura a Crowbar ve Vopici

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společný koncert metalových legend zažije v úterý po Písku a Brně také Praha. V klubu Modrá vopice vystoupí brazilská Sepultura a americké skupiny Crowbar a Pro-pain. Doplňuje je ještě španělská skupina Hamlet. Koncert proto začíná již v 18 hodin.

Článek

Sepulturu není třeba představovat, od konce osmdesátých let představuje špičku brazilského thrashe. Největší slávu skupina sice zažívala, dokud s ní ještě zpíval Max Cavalera, ale i po příchodu Derricka Greena si skupina udržela kvalitu a nekompromisní přístup. Potvrzuje to i loňské album A-lex.

Crowbar, které založil v roce 1898 Kirk Winsdstein, jsou jednou z nejvýznamnějších kapel scény undergroundového metalu, jež ovlivnila pojetí i zvuk Hatebreed i Chimairy. Jejich doom core, které oceňoval Phil Anselmo z Pantery natolik, že s kapelou i zpíval, také předznamenalo nástup sludge.Od vzniku Venom se na scéně neobjevila skupina mající radikálnější přístup ke zvuku ve svých pomalých brutálních a chmurně hororových skladbách.

Pro-Pain patří k legendám newyorského crossover hard coru s metalem. Jsou nekompromisně tvrdí, ale současně se nebojí uplatňovat metalové prvky, která dávají písním skupiny další dimenzi a pestrost.

Reklama

Výběr článků

Načítám