Hlavní obsah

Funkymetaloví Infectious Grooves ve čtvrtek poprvé rozehřejí české fanoušky

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve čtvrtek 1. dubna se poprvé v Česku objeví funkymetalová parta Infectious Grooves. Zahraje v pražském klubu Abaton.

Článek

Hardcoráři, metalisti, skejťáci i punkeři se mohou těšit na čtvrteční večer, kdy se Infectious Grooves konečně přihrnou i do Česka.

Invectious Grooves je partička vedená frontmanem skupiny Suicidal Tendencies Mike Muirem, jenž se angažuje také v dalším projektu Cyco Miko. Původními členy Infectious byli kytarista Adam Siegel, bývalý basák Suicidal Tendencies Robert Trujillo (nyní hraje v Metallice) a bývalý bubeník Jane's Adictions Stephen Perkins.

Suicidal Tendencies vyplnili většinu současných Infectious Grooves, již hrají ve složení  Mike Muir, Steve Brunner, Mike Pleasants a Eric Moore, které doplní kytarista Tim Steward.

Fanoušci, kteří vědí, se těší na funky zahrané energické skladby s výrazným basovým projevem, rychlou kytarou i důraznými bubny. Výrazný, ostrý, nadupaný Muirův zpěv je často doplňován vtipnými hláškami s hispánským přízvukem. Ti, již nevědí, by si mohli představit Suicidal Tendencies ve veselejším rytmu bez metalových kytar.

Kapela se konečně odhodlala zastavit i u nás, už v polovině 90. let  jela evropské turné a Česko se do programu z nepochopitelných důvodů nevešlo. A to přesto, že Mike Muir tu několikrát se Suicidal Tendencies hrál. Doufejme, že všem příznivcům svoji absenci dostatečně vynahradí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám