Hlavní obsah

Tolkienův Hobit se začne natáčet v červenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Dlouho očekávaný dvoudílný snímek Hobit, vycházející ze stejnojmenného románu britského spisovatele J.R.R. Tolkiena, se začne natáčet v červenci na Novém Zélandu. Ve čtvrtek o tom informoval zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Guillermo del Toro při natáčení s hercem Wesley Snipesem

Článek

Dvoudílný snímek podle Tolkienovy knihy Hobit aneb cesta tam a zase zpátky režíruje mexický režisér Guillermo del Toro. Jeho producentem je Peter Jackson, jehož film Návrat krále, třetí díl tolkienovské trilogie Pán prstenů, získal 11 Oscarů.

Herec Ian McKellen, který stejně jako v Pánovi prstenů ztvární roli kouzelníka Gandalfa, serveru BBC řekl, že v Los Angeles, Londýně a New Yorku jsou v současnosti castingy.

Podle McKellena se počítá s tím, že natáčení obou dílů Hobita potrvá přes rok. Del Toro se prý prozatím přestěhoval do novozélandské metropole Wellingtonu, aby měl blízko k Jacksonovi a jeho manželce Fran Walshové, která se na produkci snímku podílí. Na scénáři se údajně stále pracuje.

Del Toro, který natočil mimo jiné filmy Hellboy, Blade 2 či Oscary odměněný Faunův labyrint, označil režírování Hobita za splněný sen.

Studio New Line uvedlo, že první díl snímku bude v podstatě adaptací románu Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, který dějem předchází trilogii Pán prstenů, druhý díl by pak měl být originální příběh soustřeďující se na oněch 60 let, jež uběhnou mezi událostmi z obou knih.

Reklama

Výběr článků

Načítám