Hlavní obsah

Na Oskarech záměrně opomněli herečku Fawcettovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členy rodiny a příznivce Farrah Fawcettové rozladilo, že během „oscarového“ večera nebyla v části věnované zesnulým umělcům tato známá americká herečka jmenována.

Foto: Profimedia.cz

Farah Fawcettová s hercem Robertem Duvallem

Článek

Bruce Davis, výkonný ředitel filmové akademie, však v úterý řekl, že to bylo záměrné, protože Fawcettová byla herečka především televizní.

Hereččina rodina v úterý v prohlášení uvedla, že „pominutí takové mezinárodní ikony, která z tolika důvodů tolik lidí inspirovala“, ji „hluboce rozesmutnilo“.

Davis pak vysvětloval, že akademie o zařazení Fawcettové a také televizního herce Genea Barryho, který zemřel loni v prosinci, diskutovala, ale nakonec se rozhodla proti. I když se prý oba objevovali i ve filmech, známější byla jejich „pozoruhodná práce v televizi“.

Na otázku, proč byl mezi vzpomenutými zpěvák Michael Jackson, Davis řekl, že ten se nedávno objevil v jednom populárním filmu, a dodal: „Pomyslete na všechny ty blogy, které by se na nás sesypaly, kdybychom ho vynechali.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám