Hlavní obsah

Bařina začíná točit Vieweghův Román pro muže

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tomáš Bařina, autor předlohy a scénáře Michal Viewegh a herci představili v úterý v Praze film Román pro muže, který se začne točit v březnu. Producentem filmu je zkušený Rudolf Biermann, který je už podepsán pod třemi adaptacemi Vieweghových knížek.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Viewegh

Článek

Michal Viewegh uvedl, že Román pro muže nepatří právě k humoristickým knížkám. Spisovatel podle něj „není povinen bavit, ale nesmí nudit“.

„Je to knížka o tom, co je mužská čest, slušnost atd. Malinko jsme ji aktualizovali, např. o kauzu justičních mafií,“ popsal Viewegh. Dodal, že scénář napsal, i když netvrdí, že je scenáristou, a učí se to za pochodu. Byl by prý rád, kdyby mu někdo předložil dokonalý scénář, ale zatím se tak nestalo.

Má prý zásadu, že když se režisérovi líbí 80 procent scénáře, tak s ním spolupracuje a těch 20 procent je ochoten upravit.

Román pro muže se bude natáčet na Slovensku v Tatrách. „Ústředním motivem je hotel Kempinski, je to takový obraz luxusu,“ uvedl režisér Bařina.

Také hudba bude pravděpodobně pocházet ze Slovenska. Měl by jí dodat Richard Müller, ale zatím je vše v jednání. Müller chce nejdříve vidět natočený materiál. Ve filmu určitě zazní i hit Štestí je krásná věc.

V hlavních rolích uvidíme Miroslava Donutila, Miroslava Vladyku či Vandu Hybnerovou.

Adaptace Vieweghových knížek patři s výjimkou Případu nevěrné Kláry, která propadla, k velmi oblíbeným filmům. První z nich, Báječná léta pod psa, natočil Petr Nikolaev. Následovala Výchova dívek v Čechách, Román pro ženy, Nestyda a Účastníci zájezdu.

Reklama

Výběr článků

Načítám