Hlavní obsah

Nové knihy - James Rollins, Rick Riordan i Lee Child

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrých knih není nikdy dost. Tento týden si můžete vybrat z následujících novinek: vychází napínavé dobrodružství Klíč soudného dne od Jamene Rollinse, druhý díl fantasy o Percy Jacksonovi z pera Ricka Riordana nebo další drsný příběh ze série Jack Reacher od Lee Childa.

Článek

James Rollins: Klíč soudného dne

Rychlá, dějem nabitá akce, napětí i trocha romantiky, to jsou atributy knižní série Jamese Rollinse vyprávějící o tajné jednotce Sigma Force. Šesté dobrodružství se jmenuje Klíč soudného dne.

Na Princetonské univerzitě umírá v laboratoři úspěšný genetik. V římské bazilice sv. Petra je nalezen mrtvý vatikánský archeolog. V Africe je u tábora Červeného kříže zavražděn syn amerického senátora. Tři vraždy na třech kontinentech spojuje děsivý detail: do kůže vypálený druidský symbol. Bizarní úmrtí přinutí velitele Graye Pierce a Sigma Force závodit s časem: musejí vyluštit záhadu, jejíž kořeny sahají do dávné minulosti k šokujícímu zločinu...

BB art, překlad Zdík Dušek, 382 str., váz., 269 Kč

Rick Riordan: Percy Jackson: Moře nestvůr

Fantasy série Percy Jacksonovi se dostala už do hledáčku hollywoodských producentů. A zatím co do našich kin nedávno vstoupil první filmový příběh náctiletého poloboha, v knižní podobě se k nám dostává díl druhý.

Percy Jackson už si zvykl na to, že není jen tak obyčejný kluk z New Yorku - jako syn boha moří Poseidona patří do dvou světů, lidského i mytologického. Po nečekaně klidném školním roce se na Percyho sesype lavina problémů - hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover se dostane do problémů a Táboru Polokrevných hrozí zničení...

Fragment, překlad Dana Chodilová, 304 str., váz., 349 Kč

Paulus Hochgatterer: Sladkost života

Vídeňský psychiatr a spisovatel Paulus Hochgatterer se ve svém díle často zpracovává téma psychicky narušených jedinců. Ne jinak je tomu v psychologickém kriminálním románu Sladkost života, který je příběhem o tom, jak hluboko se člověk ponoří, sejde-li z cesty.

Před Vánocemi kdosi přejede hlavu starému muži. Mrtvého objeví jeho sedmiletá vnučka Katharina a od té chvíle nepromluví ani slovo. Psychiatr Raffael Horn, který se ujímá léčení dítěte, je proti své vůli vtažen do vyšetřování vraždy.

Host, překlad Tomáš Dimter, 256 str., váz., 299 Kč

Lee Child: Zítra bude po všem

Hrdinou románů Lee Childa je Jack Reacher, muž s minulostí armádního vyšetřovatele, který se bez ambicí toulá po spojených státech. Tak mu to vyhovuje, je naprosto svobodný, bez závazků a sám.

Sebevražední atentátníci se snadno poznají. Vysílají nejrůznější varovné signály. Zejména proto, že jsou nervózní. Z podstaty věci totiž vyplývá, že to všichni dělají poprvé. Existuje dvanáct věcí, na které si je třeba dávat pozor. V podzemní dráze v New Yorku si ve dvě hodiny ráno Jack Reacher prohlíží spolucestující. Čtyři jsou v pořádku. Pátý není.

BB art, překlad Iva Harrisová, 392 str., váz., 299 Kč

Peter Murphy: Sezona v pekle

Román Sezona v pekle je prozaickým debutem irského publicisty Petera Murphyho. Zapadá do vynikající linie britské prózy, která stojí na silném příběhu, zásadních existenciálních tématech, bizarní atmosféře, výjimečných postavách a vytříbené stylistice.

John Svatý, hlavní postava i vypravěč, a jeho kamarád Jamey připomenou podobné „narušené" mladíky z Betonové zahrady Iana McEwana nebo Vosí továrny Iana Bankse, Jamey je navíc zjevně inspirován Arthurem Rimbaudem. Oba dva spolu zažívají příhody, které se v zapadákově prožít dají, rvačky, chlast, drogy, holky a první sex.

Odeon, překlad Markéta Musilová, 208 str., váz., 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám