Hlavní obsah

Průměrný plat v ČT je přes 35 tisíc korun

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrný plat zaměstnanců České televize je pro letošek 35 239 korun. Od této částky se odvíjí odměna radních ČT a členů její dozorčí komise v roce 2010.

Článek

Pro tento rok byly měsíční odměny stanoveny takto: předseda Rady ČT 44 800 korun, tři místopředsedové 36 300 korun a členové 28 200 korun. Předseda dozorčí komise rady má 29 300 korun, místopředseda 24 500 a členové 21 900.

Radní na svém středečním jednání rovněž konstatovali, že generální ředitel ČT Jiří Janeček splnil ve 4. čtvrtletí všechna kritéria a bude brát za každý měsíc posledního čtvrtletí 2009 mzdu ve výši 231 tisíc korun.

Radní Jan Prokeš přišel s návrhem, že je nutné kritéria mzdy nejvyššího šéfa ČT zaktualizovat a vyměnit již iracionální ukazatele (například dodržení a překročení cash flow) za výkonná manažerská kritéria v souvislosti s plněním strategie restrukturalizace televize, prevencí rozpočtového schodku a pod. Radní se tím budou zabývat na příštím zasedání.

Fridrich nechce vlastního politického komentátora

Rada se seznámila s plánem 17ti denního vysílání ze Zimních olympijských her ve Vancouveru a se strategií volebního vysílání. ZOH se bude vysílat na ČT 2 a ČT 4 v HD kvalitě, živé přenosy proběhnou vzhledem k devítihodinovému časovému posunu v noci mezi 18 až 5 hodinou ranní, záznamy přes den.

Pilíře volebního vysílání budou tvořit Otázky Václava Moravce speciál ze 14 regionů, vystoupení všech zástupců kandidujících stran v Hydeparku na ČT 24, volební duely všech politických stran v Událostech komentářích, Ekonomické inventuře a na speciální vebové stránce. „Větší prostor než v minulých volbách bude dán neparlamentním stranám,“ uvedl ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich při prezentaci volebního vysílání.

Radní také obsáhle diskutovali, zda má mít ČT svého vlastního politického komentátora nebo využívat, jako dosud, komentátory zvenčí s pravicovými či levicovými názory. Fridrich míní, že by šlo o systémovou změnu, diváci by říkali: „to je názor ČT“, přičemž úkolem ČT je poskytovat pravdivé, objektivní a vyvážené informace pro vytváření názorů diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám