Hlavní obsah

Red Hot Chili Peppers přišli o kytaristu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavní Red Hot Chili Peppers už zase nemají kytaristu. John Frusciante, který se podílel na nejzásadnějších albech Mother’s Milk a Blood Sugar Sex Magik, se rozhodl pro hudební neshody odejít.

Článek

Frusciante svůj odchod potvrdil na serveru MySpace. “Jednoduše řečeno mě moje hudební zájmy vedou jiným směrem," napsal kytarista. Dodal, že se vlastně rozhodl už před rokem.

Skupina teď pracuje ve studiu na další řadové desce a už minulý týden se objevily neoficiální náznaky, že stará sestava se už nesejde. Fruscianteho možná nahradí Josh Klinghoffer, který doprovázel Red Hoty na turné během roku 2007 a objevil se i na Frusciantově sólovém albu.

“Opravdu miluju tuhle skupinu a to co dělala," sdělil Frusciante s tím, že vše proběhlo bez vzteku a dramat. “Během dvanácti let jsem se prostě změnil jako soukromá osoba i jako umělec natolik, že pokračovat se skupinou ve stejných liniích by bylo proti mé přirozenosti."

Frusciante už skupinu jednou opustil v roce 1992, poté co natočili své nejuznávanější album Blood Sugar Sex Magik, kritikou považované za jednu z nejlepších desek všech dob. Na následujícím albu One Hot Minute ho zastoupil Dave Navarro známý z kapely Jane's Addiction, nahrál například hit Aeroplane. Frusciante se ale později vrátil a ještě pracoval např. na deskách Californication, By The Way a Stadium Arcadium.

Red Hot Chili Peppers byli letos nominováni do americké rock n rollové síně slávy. Styl kapely známé také pod zkratkou RHCP byl ale v posledních letech hodně kritizován. Na jejich deskách ubylo funku a zemitosti a přibylo až příliš mnoho líbivých refrénů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám