Hlavní obsah

Mew hezky vrství zvuky, jen zapomněli na písničky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánská skupina Mew přišla deskou No More Stories a její fanoušci novinku s nadšením popisují jako "indie záležitost se zajímavými zvuky a vrstvenými vokály". Vrstvené jsou "stories" skutečně bohatě, ale jaksi zde chybí podstata - dobrá písnička.

Článek

Mew nemají v podstatě žádné výrazné hudební myšlenky, žádné silné melodie a tím pádem stará dobrá písnička vzniknout nemůže. Pouhé zvukové experimentátorství nikam nevede, musí se umět skládat, jinak vše splyne v nerozlišitelnou řeku kytar, pián, elektrického mručení a zasněného mimoňského zpěvu, který může být zajímavý, ale v jiném kontextu.

Aranžérsky odvedli Dánové výbornou práci, o tom žádná, působí zasněně a opravdu si zaslouží označení dream-pop. Přestože jsou svým způsobem hraví, je deska malinko únavná. Opakování akordů po nesnesitelně dlouhou dobu a nemožnost najít nějakou melodicky silnou pasáž posluchače nutí dát si "šlofíka". Možná právě k tomu byla hudba Mew určena. Kdo ví.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám