Hlavní obsah

Úspěšnou nízkorozpočtovou sci-fi District 9 produkoval režisér Pána prstenů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Nejnavštěvovanějším filmem se o víkendu ve Spojených státech stala nízkorozpočtová scifi District 9, ve které hrají neznámí herci a jež se odehrává v jižní Africe.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Peter Jackson

Článek

Podle agentury Reuters tržby 37 miliónů dolarů hned při premiéře snímku v amerických kinech překonaly jeho zhruba třicetimiliónový rozpočet.

Akční sci-fi thriller distribuovaný společností Sony Pictures popisující mimozemšťany jako nechtěné imigranty držené v ghettu je dílem debutujícího režiséra Neilla Blomkampa, který napsal i scénář. Film produkoval Peter Jackson, režisér trilogie Pán prstenů. K úspěchu snímku podle agentury Reuters přispěly nadšené recenze, jež předcházely jeho uvedení do kin. Do českých kin film vstoupí 17. září.

Ve filmu hraje Češka Karolína Kurková

District 9 z prvního místa amerického žebříčku odsunul na druhé místo předchozího vítěze - film G. I. Joe. Akční snímek studia Paramount Pictures vycházející z hraček společnosti Hasbro, v němž má menší roli česká topmodelka Karolína Kurková, za víkend utržil 22,5 miliónu dolarů. Je to o 60 procent méně než o předchozím víkendu, kdy film v amerických kinech debutoval. Celkem zatím snímek v USA utržil téměř 100 miliónů dolarů.

Na třetím místě se umístil další film, který měl o víkendu v amerických kinech premiéru. Jde o romantickou fantasy studia Warner Bros The Time Traveler's Wife (Manželka cestovatele časem), která utržila 19,2 milionu dolarů. Předchozí trojka žebříčku, drama Julie a Julia s Meryl Streepovou, si tak o jedno místo pohoršila.

První pětku uzavírá dobrodružný film G-FORCE s triem animovaných tajných agentů v podobě morčat, která plní úkoly pro americkou vládu. O víkendu zaznamenal tržby 6,9 miliónu dolarů, celkem si již připsal na účet 99 miliónů dolarů.

Novinka známého japonského animátora Hajaa Mijazakiho Ponyo předabovaná do angličtiny pak první víkend v amerických kinech skončila devátá s tržbami 3,5 miliónu dolarů. Kreslený film podle internetové databáze ČSFD sleduje dobrodružství Sosukeho, malého pětiletého chlapce, a jeho přátelství se zlatou rybou, která se snaží stát člověkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám