Hlavní obsah

U2 na svém probíhajícím turné vydělali nejvíc

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle hudebního serveru billboard.com vydělala irská skupina U2 za svém letošní, stále ještě probíhajícím turné 360º už více než 112 miliónů dolarů. Stala se tak nejvíce vydělávající kapelou letošního léta.

Článek

Uvedený zisk dosáhla čtveřice během svých prvních třinácti koncertů v Barceloně, Miláně, Paříži, Nice, Berlíně, Amsterdamu a doma v Dublinu. Největší tržby měla za dva koncerty v Amsterdamu a tři v Dublinu, vynesly jí více než 41 milión dolarů a v době od 20. do 27. července je navštívilo celkem 369 tisíc diváků.

Do ekonomických součtů nejsou dosud započítány další koncerty, které kapela absolvovala později. Před sebou má ještě pět vystoupení v Evropě a pak se přemístí do Spojených států a Kanady, kde na ni čeká dvacet vystoupení. Předpokládá se, že aktuální turné kapely by mohlo být vůbec nejziskovější v celé hudební historii. Podle předběžných odhadů by kapela měla vydělat kolem 650 miliónů dolarů.

Dosavadní světový rekord drží britská skupina Rolling Stones, která v době od srpna 2005 do srpna 2007 vydělala na 147 koncertech 558 miliónů dolarů. Na druhém místě je zpěvačka Madonna se svým právě probíhajícím Sticky & Sweet Tour. Od 14. do 21. července si připsala na své konto z pěti koncertů v Itálii a Španělsku bezmála 21 milión dolarů. Na třetím místě je Bruce Springsteenm jenž vydělal na Working On A Dream Tour 16 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám