Hlavní obsah

Pražské obchodní centrum vystavuje mimozemšťany

Novinky, Jana Hanušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Planety sluneční soustavy, lunární modul nebo padesát ufounků. To vše je od čtvrtka k vidění v obchodním centru Chodov. Některé modely věnované mimozemským civilizacím se instalovaly ještě přes noc.

Foto: Petr Horník, Právo

Centrum Chodov obsadili návštěvníci z vesmíru.

Článek

"Největší problémy jsme měli s tím, jak jsou jednotlivé modely veliké. Museli jsme je demontovat na co nejmenší díly a znovu složit přímo na místě,“ říká architekt Petr Zeman s tím, že dostal za úkol vytvořit modely zajímavé nejenom pro děti, ale i pro jejich rodiče. Zábavně vzdělávací akce "Jsou mezi námi", jejímž mediálním partnerem je deník Právo, bude v obchodním centru probíhat až do 21. června a kromě nejrůznějších soutěží pro nejmenší návštěvníky jsou připraveny i odborné přednášky pro dospělé.

Foto: Petr Horník, Právo

Architekt Petr Zeman se svými planetami

"Dotkneme se třeba tématu UFO v České republice, parapsychologie ve službách člověka, kruhů v obilí a dalších záhad. Veřejnost se může dozvědět víc od předních českých odborníků,“ tvrdí marketingová manažerka OC Chodov Jana Mouchová s tím, že expozici věnovanou UFO a dalším nevysvětlitelným jevům kolem nás navštíví ze záhadologů např. Vladimír Šiška, Petr Vokáč, Milan Halousek, Ivan Mackerle nebo Karel Rašín.

Foto: Petr Horník, Právo

Vesmírný modul ozdobil pražské Centrum Chodov.

Dlouhodobým záměrem obchodního centra je podle jeho marketingové manažerky přinášet veřejnosti unikátní projekty se vzdělávacím podtextem, při kterých mají návštěvníci možnost se nejen bavit, ale dozvědět se i nové informace. "Tak už byla v roce 2007 uvedena úspěšná výstava dinosaurů nebo vloni výstava amerických veteránů. Mimozemšťané na ně navazují,“ dodává Mouchová.

Foto: Petr Horník, Právo

Při přípravách expozice byla spousta práce, ale i zábavy.

Organizátoři projekt do poslední chvíle pečlivě tajili před zraky veřejnosti – a tak byly rozměrné modely instalovány v noci, přes den je zakrývaly plachty. Jen planety naší sluneční soustavy se vznášely mezi podlažími.

Už tuto sobotu je možné si vše ohmatat při zahajovací show. Připraveny jsou soutěže pro děti, malování na obličej, vítání a seznámení s mimozemšťany, hudební či taneční vystoupení profesionálů ze skupiny Takt. Chybět nebude ani prohlídka kosmické lodi či zkouška skafandru. Dva z padesáti zavěšených zelených mužíků dokonce sestoupí na zem a bude možné se s nimi vyfotit. 

Přednášky pro veřejnost
24. 5. UFO v ČR, Záhady v ČR – přednáší Vladimír Šiška
30. 5. Parapsychologie ve službách člověka – přednáší Ing.Petr Vokáč, CSc.
31. 5. Program Apollo – opravdu jsme byli na Měsíci? – přednáší Milan Halousek
6. 6. Únos do UFO – přednáší Karel Rašín
7. 6. Tajemná zvířata, Historické záhady – přednáší Ing. Ivan Mackerle
13. 6. Pitva mimozemšťana – přednáší JUDr.Jitka Lenková
14. 6. UFO v dějinách lidstva – přednáší Mgr. Vladimír Liška
20. 6. Kruhy v obilí – přednáší Pavel Miškovský
Přednášky se konají v kavárně COFFEE ve 2. podlaží Centra Chodov. Začátek vždy ve 14, 15, 16 a v 17 hodin. Vstup je zdarma, kapacita míst je omezená. Další informace na www.centrumchodov.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám