Hlavní obsah

Leonard Cohen se vrací na místo činu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuběhl ani rok od koncertu Leonarda Cohena v Praze a jeden z nejstarších aktivních zpěváků na světové scéně, který v rozhovorech přiznává, že jednoduše potřebuje peníze, ohlásil návrat do ČR. Tentokrát vystoupí v pražské O2 Aréně 29. srpna.

Foto: René Volfík, ČTK

Kanadský písničkář a básník Leonard Cohen

Článek

Čtyřiasedmdesátiletý zpěvák, skladatel, básník a spisovatel Leonard Cohen pochází z frankofonní oblasti Quebec v Kanadě. Nedávno byl uveden do americké rock´n´rollové síně slávy. Je ironií, že spolu s ním byla tato pocta udělena královně komerční hudby Madonně.

Cohen si vydobyl respekt básnickými sbírkami, skutečně slavný je ale kvůli písničkám. Ke známým patří Hallelujah, Suzanne, Bird On Wire, I’m Your Man, Chelsea Hotel a další. Jeho první album Songs from Leonard Cohen vyšlo v roce 1967 a pro některé folkové nadšence se stalo kultem.

Následovaly desky Songs from a Room nebo Songs of Love and Hate. Některé Cohenovy písně jsou známé i v češtině, např. Suzanne od Golden Kids a Věž tónů a slov od Pavla Bobka.

Cohen, někdy nazývaný "kanadský Bob Dylan", se chtěl už dávno uchýlit do ústraní, ale přišel o značné  finanční částky a soudil se kvůli tomu i se svou manažerkou. Nedostatek peněz ho donutil znovu vyjet na turné.

Vstupenky v cenách od 1090 Kč výše se budou prodávat na terminálech Sazky od 29. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám