Hlavní obsah

V Praze zahraje chameleón ze 70. let Joe Jackson

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctého července zahraje v pražském Lucerna Music Baru nadžánrový zpěvák, skladatel a producent Joe Jackson. Prošel si světem rocku, popu, ska, reggae a jazzu, zkoušel i klasiku.

Článek

Jackson vydal první desku už v roce 1978. Upozornil na sebe popovějším hitem s post-punkovým dozvukem Look Sharp. Některé jeho starší nahrávky lze přirovnat třeba ke Stingovým The Police (Fools in Love ovlivněná reggae a další). Joe Jackson za svou třicetiletou kariéru vydal asi dvacet alb, na spoustě dalších spolupracoval jako spoluautor a producent.

Jackson pochází z Velké Británie a v současnosti žije v Berlíně. Se skupinou The Joe Jackson Band  koncertoval po celém světě. Krátce po jejím rozpadu si dal Joe pauzu a věnoval se nahrávání alba Jumpin Jive (1981) ovlivněném swingem a blues.

Následující Night and Day vzdala hold Cole Porterovi, z dalších desek jmenujme např. Body and Soul a Blaze of Glory a Laughter & Lust. Koncem devadesátých let opustil svět populární hudby a vrhl se na album Symphony No.1, za které si odnesl i jednu Grammy. Později se ale opět vrací k ranému, energičtějšímu zvuku.

Do České republiky přijíždí Joe Jackson poprvé. Vstupenky za 590 kč jsou k dostání v síti Ticketpro. Poslechněte si celé písničky zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám