Hlavní obsah

Děti mohou nocovat v knihovnách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina knihoven a dalších institucí zůstane v noci z pátku na sobotu otevřená. Ke tradiční pohádkové akci Noc s Andersenem se podle svazu knihovníků připojí stovky organizací v České republice, Slovensku, Polsku a Slovinsku. Noc se koná už podeváté u příležitosti Mezinárodního dne dětské knihy, který se slaví 2. dubna.

Foto: Karel Felt, Právo

Na výročí narozenin dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena připadá Mezinárodní den dětské knihy.

Článek

Noc připomíná výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena, které připadá na 1. dubna, a pořadatelé jím chtějí dětem připomínat potřebu čtení i radost z něj.

V knihovnách se bude hrát, zpívat, tancovat, mluvit se zajímavými hosty, malovat či kouzlit. Na mnoha místech slibují pořadatelé dětem návštěvu samotného Andersena, který jim s autory, herci i představiteli měst a obcí bude číst pohádky a leckde pomůže zasadit strom Pohádkovník Andersenův.

Pohádkovník, jímž je javor červenolistý, se u příležitosti noci vysazuje na různých místech od roku 2005, kdy si milovníci pohádek na celém světě připomínali dvousté výročí Andersenova narození.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám