Hlavní obsah

Chystá se tanečně-divadelní premiéra Posedlosti s Vilhelmovou a Čadkem

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tatiana Vilhelmová se s Petrem Čadkem představí na jevišti v tanečně-divadelním představení Posedlost. Partner Vilhelmové ze StarDance Petr Čadek se ujal i choreografie. Premiéra se bude konat 20. dubna v pražském Divadle Ponec. Příběh z minulého století má netradiční pojetí – kombinuje jevištní poezii, živou i reprodukovanou hudbu, tanec a činohru.

Článek

Hlavní dějovou linkou inscenace je milostný vztah prvního sólisty Andrease a tanečnice. Vztah plný lásky k tanci, milostných vášní, ale také lži a zklamání, který změní postupně životy všem postavám hry. Milostné vzplanutí Andrease jej katapultuje daleko od světa divadla, umění, tance i hodnot, které představují euroatlantickou morálku a dovede jej na pokraj smrti.

Petr Čadek si cení toho, že se příběh odehrává v tanečním prostředí a dává nahlédnout do duší tanečníků, že ukazuje tanec nejenom jako radost, ale i jako těžkou řeholi, posedlost, ovlivňující jak soukromí, tak i osobnost lidí, kteří tanci zasvětí život. 

Posedlost doprovází hudba Hynka Obsta

Celé představení a především pak taneční výstupy obou hlavních protagonistů – Andrease a tanečnice - jsou doprovázeny živou klavírní hudbou v podání Hynka Obsta, jež bude obohacována hudebními samply s rytmikou, smyčci a dalšími nástroji, vytvářející tak bohatě vrstvenou hudbu, spojující živou hru na klavír a orchestrální motivy.

Režisér Butko dlouho hledal pro své představení vhodnou scénu. Nakonec využil nabídky dlouholeté ředitelky festivalu Tanec Praha a divadla Ponec Yvonny Kreuzmannové.

Dalších pět repríz proběhne během května. V červnu budou moci Posedlost zhlédnout diváci v Brně a na konci srpna se vrátí do Prahy. Představení je koncipováno tak, aby je bylo možné uvádět i na dalších českých i slovenských scénách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám