Hlavní obsah

Boratovo alter ego dělá ostudu v americké armádě i v Izraeli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komik Sacha Baron Cohen už rok objíždí svět a točí scénky pro své další dílo, film o čtyřprocentním rakouském módesmanovi Brunovi. Je až k nevíře, co všechno mu projde, přestože jeho tvář je všude na světe dobře známá. Po celebritách ze světa módy, Arnoldu Schwarzeneggerovi a izraelském analytikovi si naposledy podal tvrdé hochy z americké vojenské základny v Alabamě.

Článek

Až po více než měsíci informovala armádní tisková mluvčí, že se Bruno se svým štábem v únoru vetřel na vojenskou akademii v alabamském Fort McClellanu a v uniformě se účastnil výcviku budoucích důstojníků. Jeden z kadetů asi po hodině Cohena poznal a ten musel akademii opustit.

"Byli tu asi hodinu, vydávali se za německý filmový štáb, který měl točit dokument o životě průměrných Američanů. Když vyšlo najevo, že nejsou ti, za které se vydávají, byli rychle pryč," uvedla mluvčí.

Bruno provokuje skiny i kněze

Rakušan Bruno je jednou z Cohenových postav, která se objevila ještě dříve, než ho proslavil film o Boratovi. Na internetu již delší dobu koluje několik scének, v nichž vede výrazně stylizovaný odbarvený chlapík navlečený v kožených oblečcích neuvěřitelné rozhovory např. se sportovci, s americkým knězem, který chce převracet gaye na heterosexuály, nebo se skinheady.

Bruno pronikl na módní přehlídku do Paříže.

FOTO: mitbruno.com

Za vidění stojí také anketa In oder Aus, v níž s jedním novinářem rozebíral, která celebrita je "in" a která "out". Necháme Burta Reynoldse v ghettu, nebo pojede vlakem do Osvětimi? ptá se sugestivně. "Osvětim," odpovídá rázně dotazovaný.

Borat alias Bruno loni obtěžoval guvernéra Kalifornie Arnolda Schwarzeneggera a jsou s ním spojovány také další dva starší incidenty, které se staly v Kansasu. Údajní němečtí dokumentaristé tam chtěli natáčet "film o americké kultuře" a dožadovali se vstupu na letiště a do kostela.

Bruno provokuje během protestu proti svazkům gayů.

FOTO: mitbruno.com

Nic netušící ředitel letiště jim to dovolil, ale filmaři se místo točení najednou začali svlékat a pak tančili v lesklých slipech, které jeden americký televizní reportér označil za "velmi provokativní". Po asi dvaceti minutách byli z prostoru letiště vykázáni za asistence ochranky.

Zanedlouho poté nalákal izraelského analytika Jossi Alphera k rozhovoru o izraelsko-palestinském konfliktu. Když si Alpher uvědomil, že moderátor klade zcela absurdní otázky, začal mu být podezřelý. Blízkovýchodní konflikt Bruno přirovnal k roztržce mezi Bradem Pittem a jeho bývalou a současnou ženou a žádal vysvětlení rozdílu mezi hnutím Hamás a hummusem (pomazánkou z cizrny).

Film Bruno by měl mít premiéru v červenci 2009, původní květnový termín Cohen nestihl. Po něm se hodlá převtělit do detektiva Sherlocka Holmese v nové hollywoodské komedii. Doktora Watsona ztvární Will Ferrell.

Anketa

Překoná Bruno film Borat?
Ano
51,4 %
Ne
48,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 144 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám