Hlavní obsah

Marleyho narozeniny oslaví jeho spoluhráč koncertem v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Narozeniny zesnulé ikony reggae Boba Marleyho oslaví koncertem v Praze jeho bývalý baskytarista. Skupina George Fully Fullwooda zavítá 4. března do Lucerna Music Baru v Praze.

Článek

"Bob Marley by v sobotu 10. února oslavil 64. Narozeniny. Jeho koncertu se tak žel Praha nikdy nedočkala, stejně jako jeho kolegy Petera Toshe. V rámci evropského turné k nám ale míří pozoruhodný projekt jamajských muzikantů, které zformoval Mark Miller, dřívější manažer Boba Marleyho nebo jihoafrické hvězdy Lucky Dube," uvedl za organizátory Lukáš Kolíbal.

Kapelník George Fully Fullwood doprovázel řadu významných reggae umělců včetně Boba Marleyho, Petera Toshe, Black Uhuru a Dennise Browna. V sedmdesátých letech stál v čele The Soul Syndicate.

Legendární hudebník a vyznavač rastafariánské víry Bob Marley zemřel na rakovinu v 36 letech.foto: www.tafaristudiohome.cwc.net

Marleyho odkaz žije i díky nadaným potomkům

Bob Marley byl nejznámějším zpěvákem v historii reggae. Zemřel na rakovinu v roce 1981. První singl Judge Not natočil roku 1962 a zanedlouho potom založil skupinu The Wailing Wailers. Wailers vydali v roce 1963 úspěšný singl Simmer Down, jeho věhlas ale nepřekročil hranice Jamajky.

Začátkem 70. let, po setkání s Chrisem Blackwellem z Island Records, prorazil Marley v západním světě. Roku 1973 vyšly na albu Burnin geniální hity I Shot the Sheriff a Get Up Stand Up. Následoval Exodus, Jammin, No Woman No Cry a spousta dalších.

Marleyho odkaz dodnes oživuje jeho početné potomstvo. Hudbě se věnují Ziggy, Damian, Julian, Stephen i Ky-Mani Marleyovi. 

Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodeji do 20. února za 400 Kč, poté 450 Kč a na místě 530 Kč.Více na www.realbeat.cz a www.reggaemusic.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám