Hlavní obsah

Adriana Kučerová zpívala Mozartovi k narozeninám

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úterní večer ve Stavovském divadle spojil oslavu 253. výročí narození W. A. Mozarta s galakoncertem vycházející slovenské operní hvězdy sopranistky Adriany Kučerové.

Článek

V Praze debutovala loni na Pražském jaru, kde se dobře uvedla, a tak nebylo divu, že divadlo bylo vyprodáno. V Mozartových áriích ji doprovázel orchestr ND s dirigentem Tomášem Netopilem.

Role služek

Kučerová hostuje na zahraničních scénách, chystá se do Paříže na Massenetova Werthera, kde bude zpívat po boku Rolanda Villazóna. V Mozartových operách zatím zpívá hlavně postavy komorných, a tak většina árií večera byla právě tohoto typu.

Příjemný zjev se u ní snoubí s pevným hlasem s jistými výškami, možná jen někdy by bylo lépe ubrat na dynamice. Lépe jí vyšla druhá polovina koncertu (Zuzanka, Despina a Blonda).

V orchestru se blýskli sólisté v Koncertu pro flétnu a orchestr (flétnista Jaroslav Pelikán a harfenistka Ivana Pokorná), i doprovod árií byl poměrně slušný. Ale nejisté podání Symfonie č. 25 g moll ukázalo, že Tomáš Netopil bude mít ještě dost práce se zlepšením kvality orchestru.

Reklama

Související články

Praha uvede operu Waterse z Pink Floydů

Česká premiéra opery bývalého člena skupiny Pink Floyd Rogera Waterse se připravuje na 1. května. Pod názvem Ca Ira (Půjde to) pojednává sice hlavně o Velké...

Výběr článků

Načítám