Hlavní obsah

Cenzurovaná Britney Spearsová

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverze vzbudil nový singl americké zpěvačky Britney Spearsové. V refrénu písničky If You Seek Amy slyší mnoho posluchačů vulgarismus. Po poslechu části zakončené slovy „If you seek Amy“ (Jestli hledáš Amy) bylo některým posluchačům zřejmé, že nemá nic společného s hledáním dívky jménem Amy. V písni inkriminovaná pasáž zněla jako „F-U-C-K me“, což je v anglicky mluvících zemích chápáno jako velký vulgarismus.

Článek

Organizace Parents Television Council (PTC), která hlídá „čistotu“ textů v médiích, okamžitě zaslala protest na rozhlasové stanice, které skladbu začaly hrát. Apelovala na ně, aby z vysílání písničku stáhly.

Zareagovala ovšem i společnost Jive, které nahrávky Spearsové vydává. V nové verzi písničky, kterou zaslala rozhlasovým stanicím, nechala odstranit znělé K, takže vokalistka nyní zpívá „If you see Amy“ (Jestli uvidíš Amy).

Není to první případ cenzury, který Spearsovou po vydání nového alba Circus (2008) potkal. Ve videoklipu k písničce Womanizer vystupovala nahá, ale některé televizní stanice jej vysílaly bez těchto pasáží.

Reklama

Výběr článků

Načítám