Hlavní obsah

Autor scénáře Pokání zpracuje román Na východ od ráje

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný román Johna Steinbecka Na východ od ráje se dočká další filmové podoby, pracuje na ní režisér Tom Hooper a scénárista Christopher Hampton, který je podepsán například pod velmi úspěšným snímkem s Keirou Knihgtleyovou Pokání.

Článek

Steinbeckův román z roku 1952 Na východ od ráje dosáhl popularity po celém světě. Rozsáhlá sága rodiny Trasků se odehrává v Kalifornii. Vypráví o přísném puritánovi  Adamu Traskovi, který se zabývá biblí, ale unikají mu skutečné vztahy k lidem, a o jeho synech. V mnohém připomíná biblické téma Kaina a Ábela.

Studio Universal podle serveru Variety plánuje, že Hooper by měl film natočit ještě tento rok. Režisér poznamenal, že kniha Na východ od ráje pro něj v mládí byla jednou ze zásadních.

"Je to příležitost znázornit sex, násilí a temnotu Steinbeckova díla i optimismus a oslavu lásky," uvedl Hooper. Jako režisér je v poslední době oceňován za historickou sérii John Adams z produkce HBO. John Adams (1735-1826) byl druhý americký prezident, v seriálu ho hraje Paul Giamatti.

Román Na východ od ráje už byl zfilmován. Elia Kazan s ním slavil úspěchy na festivalu v Cannes v roce 1955 a herečka Jo Van Fleetová získala téhož roku Oscara.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám