Hlavní obsah

V Praze zazpívá Vonda Shepardová, "ta blondýna z Ally McBealové"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká pop-soulová hvězda Vonda Shepardová se zastaví 8. února v pražském Kongresovém centru. Proslavila se po celém světě soundtrackem k seriálu Ally McBealová, ale zpívat začala už mnoho let předtím.

Článek

Sólový debut nazvaný jednoduše Vonda Shepard jí vyšel již v roce 1989. Od té doby zpěvačka zásobuje hudební trh vlastní tvorbou i soulovými a bluesovými standardy.

Majitelka sytého hlasu se značným rozsahem jde částečně ve stopách soulové klasiky (Aretha Franklinová, Diana Rossová), nebrání se ale ani rockovým a country vlivům. Na dnešní scéně se asi nejvíce blíží Sheryl Crowové.

Její studiové nahrávky bývají sladší, nicméně koncertní zvuk může být dost odlišný. Dosud Vonda vydala deset alb včetně "živáků". Komerčně bylo jejím životním úspěchem jednoznačně CD s hudbou ze seriálu Ally McBealová Songs From Ally McBeal, kterého se zatím prodalo před deset miliónů kusů.

Během své dlouhé kariéry vystupovala s Rodem Stewardem, Jacksonem Brownem, Alem Jarreau a mnoha dalšími. Její nejznámější melodií, proslavenou právě v televizním seriálu, se stala píseň Tell Him.

Reklama

Výběr článků

Načítám