Hlavní obsah

Tajemně dráždivá elektronika a jazz Brittany Bosco

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Brittany Bosco je dalším objevem americké nezávislé scény, který se pouští do experimentů na poli elektroniky, jazzu a funky. Příznivce si patrně najde hlavně mezi fanoušky Eryky Badu či Björk.

Článek

Magazín Nu-Soulmag si pochvaluje její debut Spectrum jako počin "tajemně dráždivé" zpěvačky. Brittany Bosco vskutku nemůže nudit už proto, že každá písnička je úplně jiná.

Zatímco 8track je futuristickou odpovědí na funk a smooth-jazz sedmdesátých let, trip-hopově amorfní Glitch připomíná léta devadesátá a Blues for Blue, v níž nejlépe vyniká její jemně zastřený zpěv, je mlžnou reminiscencí Billie Holiday.

Brittany Bosco pochází z jižanské Georgie a jak říká, byla od dětství vystavena úplně všem možným hudebním vlivům. Od sedmé třídy získávala klasické hudební vzdělání, poslouchala i jazz, blues a hip-hop. Mezi umělce, kteří ji ovlivnili, počítá mimo jiné Jill Scott, Eryku Badu, Sarah Vaughan, Milese Davise, Johna Coltrana, Ellu Fitzgerald i Mos Defa a Dwele.

Poslechněte si písničky zde

Reklama

Výběr článků

Načítám