Hlavní obsah

Pořadatelé Českého slavíka odtajnili jména v polovině hlasování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa nejpopulárnějších zpěváků a kapel Český slavík Mattoni dospěla přibližně do poloviny doby, po kterou mohou posluchači hlasovat pro své oblíbence. Pořadatelé z agentury Musica Bohemica oznámili, kteří interpreti a kapely zatím mají šanci uspět. Hlasování končí 30. listopadu. Slavnostní vyhlášení vítězů bude v sobotu 13. prosince ve Státní opeře v Praze na ceremoniálu, jehož moderátory budou Miloš Pokorný a Roman Ondráček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott s manželkou

Článek

V čele kategorie zpěváků letos v abecedním pořadí figurují Dan Bárta, Petr Bende, Karel Gott, Petr Kolář, Richard Krajčo, Daniel Landa, Petr Muk, Jaromír Nohavica, Kamil Střihavka a Josef Vojtek.

Ze zpěvaček zatím mají šanci na vítězství Monika Absolonová, Anna K., Iveta Bartošová, Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Ewa Farna, Aneta Langerová, Helena Vondráčková, Lucie Vondráčková a Helena Zeťová.

V kategorii skupin si zatím z hlediska počtu zaslaných hlasů nejlépe vedou Argema, Čechomor, Divokej Bill, Gipsy.cz, Chinaski, Kabát, Kryštof, Olympic, Support Lesbiens a Tři sestry. Letošní novinkou ankety bude také kategorie pro slovenské interprety. Více informací mohou zájemci najít na www.ceskyslavikmattoni.cz.

Loni v anketě o cenu Český slavík zvítězili zpěvák Karel Gott, jeho kolegyně Lucie Bílá a kapela Kabát. Lucie Bílá si ocenění v kategorii zpěvaček odnesla již podesáté a s počtem 55 463 hlasů se navíc stala absolutním vítězem loňského ročníku ankety. Gott si loni v hlasování o nejpopulárnějšího zpěváka připsal již 33. vítězství. V kategorii skupin získal Kabát Českého slavíka potřetí, a to po dvouleté přestávce.

Skokany roku, kteří v první dvacítce umístěných ve své kategorii zaznamenali největší posun po žebříčku směrem vzhůru, se stali Zbyněk Drda, Barbora Zemanová a kapela Argema.

Anketa Český slavík se vyhlašuje od roku 1996 a navazuje na někdejšího Zlatého slavíka, jehož od 60. let do roku 1991 vyhlašoval časopis Mladý svět. Na rozdíl od výročních cen Akademie populární hudby Anděl, o jejichž udělení rozhodují publicisté a profesionálové ze světa pop music, záleží u "slavíků" na hlasování fanoušků. V loňském ročníku pořadatelé zaznamenali více než 125 000 hlasů, což proti předchozímu roku znamená pokles, tehdy hlásili přes 153 000 zaslaných hlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám