Hlavní obsah

"Fuck off Zeppelíni, jste odpad," rozčílil se basák slavných Cream

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další hádka mezi světovými hvězdami pobavila hudební fanoušky. Jedovaté sliny plival kdysi Kurt Cobain na Axla Rose a Aretha Franklin na Tinu Turner. Nyní se neovládl Jack Bruce, baskytarista legendárních Cream a ve dvou větách použil čtyřikrát slovo fuck.

Foto: archív, Právo

Jimmy Page (Led Zeppelin)

Článek

"Fuck off Zepelíni, jste odpad," vyjádřil se nedávno před novináři baskytarista Cream. Patrně to bylo ze závisti, že se skupině Led Zeppelin, která v podstatě ani neexistuje, dostává stále větší pozornosti, míní časopis RollingStone.

“Všichni mluví o Led Zeppelin a oni hráli jen jeden podělanej koncert, jeden podělanej blbej koncert, zatímco Cream hráli týdny," rozčílil se Bruce. “Jste odpad, vždycky jste byli odpad a nebudete nic jiného, Cream jsou desetkrát lepší skupina.”

Bruce rozčílilo i to, že se Led Zeppelin stali headlinerem loňského monstrkoncertu na počest nedávno zemřelého amerického producenta Ahmeta Erteguna.

Později se snažil svá slova zmírnit tím, že si prý jen dělal srandu, ale vzápětí se zase rozohnil a pokračoval v kritice slovy: "Jsem trochu žárlivý, možná více než trochu, protože Cream a Hendrix vytvořili publikum a Led Zeppelin jen přišli a už to měli velmi lehké. My jsme byli průkopníci a průkopníkům se ne vždy dostane uznání, jaké si zaslouží."

Pak ještě dorazil Jimmyho Page osobním útokem: “Na rovinu, Jimmy Page není Eric Clapton, ať si říká kdo chce, co chce."

Čtenáře serveru RollingStone Bruce pěkně pobouřil a přešli do protiútoku podobně komickými výroky jako "Kapela Cream je vtip a Eric Clapton je nejpřeceňovanější kytarista."

Šílenství kolem Zeppelínů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám