Hlavní obsah

Rockeři z 60. let The Kinks plánují comeback

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

You Really Got Me nebo Lola od The Kinks jsou dnes klasické a mnohokrát napodobované nahrávky, které pozná každý, kdo se o hudbu alespoň trochu zajímá. Skupina, která si v 60. letech minulého století vytvořila specifický zvuk a ovlivnila řadu muzikantů, si na stará kolena naplánovala comeback, informovala BBC.

Článek

The Kinks předesílají, že nechtějí jen přehrávat staré písničky, jejich návrat je podmíněn tím, že se podaří dokončit a vydat dobrou novou muziku. Zpěvák Ray Davies říká, že na nových věcech začali pracovat, ale na posuzování kvality je ještě brzy.

The Kinks hráli naposledy v roce 1996. Davies už dříve řekl, že další osud kapely závisí také na zdraví jeho bratra Dava, který s nimi hrál a v roce 2004 utrpěl mrtvici. Nyní se ale podle jeho slov cítí dobře.

Davies momentálně vystupuje sólově a také se chystá na duety s několika umělci mladší generace (Johnny Borrell či Snow Patrol). "Rád bych něco dělal s Johnnym, ale také bych rád hledal nové kapely. Třeba i bez smlouvy. Mám rád podceněné talenty," říká Davies.

Na druhou stranu by prý rád spolupracoval i s průkopníkem rock'n'rollu Chuckem Berrym, který stále vystupuje, přestože mu je už dvaaosmdesát let. Spolu s Little Richardem a B. B. Kingem patří k posledním aktivním muzikantům, kteří ovlivnili počátky rockové hudby v padesátých letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám